Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Aktualności

08 Gru

Mgr inż. arch. Marcin Ziobro laureatem konkursu prac dyplomowych

Praca dyplomowa pt. „Śródmiejski pierścień zieleni Rzeszowa” została wykonana pod kierunkiem dr inż. arch. Joanna Dudek z Zakładu Urbanistyki i Architektury.
07 Gru

Inauguracje studiów podyplomowych na Wydziale Zarządzania

W semestrze zimowym 2022/2023 ruszyło pięć kierunków studiów podyplomowych, w tym po raz pierwszy „Zarządzanie finansami i controlling menedżerski”.
 
06 Gru

Stypendia pomocowe dla studentów z Ukrainy

Wsparcie w formie świadczeń finansowych zostało zorganizowane przez Fundację Edukacyjną Perspektywy i jest wypłacane ze środków przekazanych przez firmy Amazon i NatWest.
06 Gru

Nowoczesna pracownia pomiarowa na WMT

Na wyposażeniu laboratorium jest m.in. maszyna współrzędnościowa do bardzo precyzyjnych pomiarów oraz stanowiska do pomiarów manualnych.
 
05 Gru

Kolaż kół naukowych

Wydarzenie przyczynia się do zwiększenia świadomości studentów dodatkowymi możliwościami rozwoju, jakie proponuje nasza uczelnia.
02 Gru

Nagrody Rektora Politechniki Rzeszowskiej

Nagrody zostały przyznane nauczycielom akademickim za osiągnięcia naukowe w 2021 r.
 
30 Lis

Międzynarodowe Zawody Robotów XChallenge 2022

Uczestnicy największych zawodów robotów w Polsce mieli znakomitą okazję do sprawdzenia swoich umiejętności manualnych i programistycznych.
28 Lis

Gala wręczenia nagród THE World University Rankings 2023

Politechnika Rzeszowska znalazła się w gronie nagrodzonych polskich uczelni sklasyfikowanych w najbardziej prestiżowym rankingu szkół wyższych na świecie THE World University Rankings 2023.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję